Javaneshorn

Posted by darren - noviembre 30th, 2017

CR — Kritisk truet

Javaneshorn (Rhinoceros sondaicus) er et upartåede hovdyr som hovedsakelig lever i nasjonalparken Ujung Kulon på øya Java i Indonesia. Denne arten neshorn har horn på nesen, men mangler horn i pannen. Arten tilhører neshornfamilien (Rhinocerotidae).

Javaneshorn er på størrelse med det indiske panserneshornet, med en kroppslengde på opp mot 4 meter (normalt 2-3 meter) og en mankehøyde på cirka 170 cm. Vekten ligger normalt mellom 0,9 og 2,3 tonn. Mellom de to kjønnene er det ingen markante forskjeller, bortsett fra at hannenes horn er større. Det kan bli 25 cm, mens hunnenes bare utgjør en liten knopp eller mangler helt.

Voksne dyr er nakne og har grå hud. Ved hver fot finnes det tre tær som er utrustet med hover.

Til tross for navnet finnes javaneshornet ikke bare på øya Java. Tidligere strakte utbredelsesområdet også over deler av det sørasiatiske fastlandet fra Bangladesh, over Burma, Thailand og Laos til Vietnam natural beef tenderizer. Dessuten eksisterte dyret på Sumatra. I henhold til nyere informasjon skal det også på 1500-tallet ha eksistert i sørlige Kina. I dag er dog bare en liten populasjon igjen.

På grunn av jakt har antallet stupt drastisk, nå vet man bare om to populasjoner igjen. Den største av disse befinner seg på Ujung Kulon nasjonalpark på Java.

Habitatet utgjøres av tett tropisk regnskog i lavlandet. Javaneshornet trenger vann samt plasser med løs leire. Utenfor paringstiden lever det ensomt og er nattaktiv ways to tenderize steak. Etter drektigheten, som varer rundt 6 måneder, fødes vanligvis et ungdyr. Egget hviler en tid etter befruktningen og derfor er tiden mellom paringen og fødselen bortimot 15 måneder. Ungen dier i bortimot et år og den blir ytterligere to år hos moren. Kjønnsmodenheten skjer for hunndyr etter 5 til 7 år mens det for hanndyr skjer først etter rundt 10 år. Normal livslengde er mellom 35 og 40 år.

Javaneshornet er truet av umiddelbar utryddelse. Arten er truet delvis av ødeleggelse av dens habitat, men den største trusselen skjer grunnet markedet for dyrets horn, særlig til Kina hvor det feilaktig hevdes at hornet har legende virkning.

I henhold til beregninger fra 2002 gjenstår det kun 60 dyr av arten i Indonesia. Selv disse fåtallige dyrene er utsatt for ulovlig krypskyting. Om dette fortsetter vil dyret snart være utryddet. For å beskytte arten ble det i 1980 opprettet på den vestlige delen av Java en nasjonalpark.

Det finnes ingen javaneshorn i fangenskap. I 2011 ble den siste levende javaneshornet ulovlig felt på fastlandet. Det skjedde i naturreservatet Cat Loc i Vietnam, og arten finnes i dag utelukkende på Java. Javaneshornet regnes derfor som et av de mest sjeldne pattedyr i verden.

Etiquetas: ,

Comments are closed.

Blog Home

MCM Rucksack | Kelme Outlet | maje dresses outlet| maje dresses for sale

kelme paul frank outlet new balance outlet bogner outlet le coq sportif outlet Centrado en la moda la cultura las entrevistas y la alta cocina